Aanvragen

Veelgestelde vragen


Hoe kan ik het MAMAdiner bestellen?

Er zijn verschillende  manieren om het MAMAdiner te bestellen:

  1. Het MAMAdiner van kraamzorg zelf  aanvragen bij de kraamzorg organisatie waar je ingeschreven staat.
  2. Het MAMAdiner van kraamzorg cadeau geven aan een nieuwe mama via de kraamzorgorganisatie waar ze ingeschreven staat.
  3. Het 'kook het zelf' MAMAdiner van Caspar Bürgi cadeau geven en zelf bereiden voor een nieuwe mama (vanaf 8 mei 2012 beschikbaar)

Je kunt als bedrijf  ook het MAMAdiner cadeau geven aan medewerkers die een kindje krijgen.


Wat kost het MAMAdiner?

Het MAMAdiner kost 22,50 euro (exclusief ingredienten) ongeacht met hoeveel personen je wilt eten. De ingrediënten betaal je namelijk apart. Voor 22,50 euro ontvang je de vrolijke MAMAdiner shopper en leuke waardebonnen waaronder bijvoorbeeld een schattig rompertje van Esprit ter waarde van 12,95 euro, mini verzorgingsproducten van Weleda en een luister CDtje van de Disney Club.  Ook maak je kans op het winnen van een 'Dame de Paris' maternity sel van marlies|dekkers ! En ontvang je een jaar lang ook nog alle nieuwe waardebonnen per mail!

Bovendien gaat 5 euro ook nog eens naar Orange Babies om  zwangere Afrikaanse vrouwen met hiv en hun baby's te steunen.   


Zitten de ingrediënten voor de bereiding van het MAMAdiner bij de prijs in?

De ingrediënten voor het MAMAdiner zijn niet bij de prijs inbegrepen. Alle ingrediënten zijn goed betaalbaar en in de supermarkt verkrijgbaar. Zo kan je zelf bepalen hoeveel gangen en met hoeveel personen je wilt eten. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen een heerlijk dessert te kiezen. Je ontvangt dan natuurlijk wel alle mooie waardebonnen en je steunt ook een zwangere vrouw in Afrika. Je bepaalt dus zelf hoeveel je wilt uitgeven. De kosten van de ingrediënten van het voorgerecht van het MAMAdiner zijn ongeveer 2 tot 3 euro, het hoofdgerecht 5 à 6 euro (afhankelijk van vlees, vis of vega), het dessert kost rond de 2 tot 3 euro (prijzen per persoon). De kosten voor de ingredienten van het MAMAdiner worden natuurlijk ook (mede) bepaald door de eigen voorraad die je nog in je keukenkastjes hebt staan!


Wie doet de boodschappen?

Als je gekozen het voor het MAMAdiner van kraamzorgdan overlegt je kraamverzorgende met jou wie de boodschappen kan doen. De kraamverzorgende heeft een  boodschappenlijstje per gerecht van het MAMAdiner. Zo kun je zelf of je partner op je gemak  even in de keukenkastjes kijken welke ingredienten al in huis zijn en wat aanvullend aangeschaft moet worden. De kraamverzorgende heeft het druk met het verzorgen van moeder, kind en het huishouden. Het is dus fijn als iemand anders de benodigde boodschappen in huis kan halen die de kraamverzorgende nodig heeft om het MAMAdiner te bereiden. De ervaring leert dat de kraamverzorgende het MAMAdiner meestal op een van de laatste dagen van de kraamtijd voor de nieuwe mama bereidt. Op die manier kunnen jullie ruim van te voren even overleggen over de boodschappen.

Als je hebt 'kook het zelf' MAMAdiner van Caspar Burgi cadeau geeft,  ontvang je de menukaart, de uitgewerkte receptuur en bijbehorend boodschappenlijstje. En natuurlijk de shopper om zelf de boodschappen mee te halen. De waardebonnen en cadeautjes en een instructie DVD waarop Caspar laat zien hoe je zijn MAMAdiner moet bereiden!


Is het MAMAdiner moeilijk om te bereiden?

In principe kan iedereen die gewend is om af en toe te koken het MAMAdiner bereiden. De kraamverzorgenden hebben speciaal een kookworkshop gevolgd om de receptuur van hun eigen topkok te leren bereiden.

'kook het zelf' zelf te bereiden MAMAdiner cadeau wilt geven of voor jezelf wilt bestellen, ontvang je een uitgebreide 'stap voor stap' beschrijving van de receptuur, inclusief een instructiefilmpje en natuurlijk de menukaart! De deelnemende topkoks zijn erin geslaag om een heel bijzonder menu juist eenvoudig te houden als het om de bereiding gaat. Alle ingredienten zijn te koop in de supermarkt en het gehele menu is in principe binnen 1,5 uur te bereiden.


Kan ik zelf kiezen van welke topkok ik het MAMAdiner ontvang?

Dat wordt een beetje lastig... Het is namelijk zo dat elke deelnemende kraamzorgorganisatie haar eigen topkok heeft die exclusief voor deze kraamzorgorganisatie het MAMAdiner heeft samengesteld. De kraamverzorgenden hebben hiervoor een workshop gevolgd. In sommige gebieden van Nederland wordt het MAMAdiner door twee verschillende kraamzorgorganisaties aangeboden. Dan kun je dus kiezen voor een van de twee deelnemende koks.


Heeft mijn kraamverzorgende wel tijd om het MAMAdiner te bereiden?

Natuurlijk staat de zorg voor moeder en baby op nummer 1 bij de deelnemende kraamzorgorganisaties! Zorg voor gezonde voeding is essentieel voor nieuwe mama's en daarom dragen kraamverzorgenden daar ook graag een steentje aan bij met het MAMAdiner. De kraamverzorgende bespreekt met de nieuwe mama en haar gezin wanneer zij het MAMAdiner gaat bereiden, hoeveel gangen en voor hoeveel personen. Een onderdeel van de kookworkshop van de kraamverzorgenden is een slimme volgorde van de bereiding van het MAMAdiner gedurende de dag zodat ze dit zoveel mogelijk tussen de bedrijven door kan voorbereiden. Bij drie uur kraamzorg per dag is de tijd erg kort om het MAMAdiner te bereiden door de kraamverzorgende. Dan kan je binnenkort bij sommige deelnemende kraamzorgorganisaties ook kiezen voor de MAMAlunch.


Gaat de bereidingstijd van mijn kraamuren af?

Deze vraag gaat natuurlijk alleen over het MAMAdiner bereid door je eigen kraamverzorgende. Het is inderdaad zo dat de kraamverzorgende het MAMAdiner bereid tijdens je kraamuren. Je kunt met je kraamverzorgende afstemmen over hoeveel uren dit gaat. Dit verschilt per kraamzorgorganisatie en vaak kan de kraamverzorgende de dagen ervoor tussendoor al van alles voorbereiden. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om bijvoorbeeld alleen lekker te genieten van het hoofdgerecht. Je ontvangt dan wel alle voordelen van het MAMAdiner en je steunt ook Orange Babies. De prijs van het MAMAdiner is daarom bewust exclusief ingredienten zodat je daarin zelf alle vrijheid hebt.


Wat is het MAMAontbijt/lunch en hoe kan ik dit aanvragen?

Klik hier voor meer informatie over het MAMAontbijt/lunch.


Is het MAMAdiner niet pure luxe en alleen voor 'welgestelde' mama's?

De ambitie van het MAMAdiner is om een lekker en gezond MAMAdiner voor iedereen toegankelijk te maken. Omdat we iedere nieuwe mama willen verwennen met het MAMAdiner. We realiseren ons dat 22,50 euro soms best veel geld is. Daarom werken we er hard aan om een pakket van prachtige en vooral ook nuttige en praktische waardebonnen samen te stellen. De waarde van de waardebonnen bedraagt nu al 130 euro en we zijn in gesprek met veel potentiële leveranciers over nieuwe waardebonnen. Want hoe meer waardebonnen hoe aantrekkelijker het MAMAdiner. En hoe meer hiv besmette moeders en hun kinderen in Afrika Orange Babies kan helpen.


Hoe ontvang ik mijn waardebonnen?

Als je bij een kraamzorgorganisatie die het MAMAdiner levert ingeschreven bent, geef je aan dat je graag het MAMAdiner wilt bestellen. Je moet het MAMAdiner altijd aanvragen via de website van het MAMAdiner. Dan ontvang je namelijk een jaar lang ook alle nieuwe waardebonnen per mail!

De Kraamzorgorganisatie zorgt ervoor dat er straks in je kraamtijd een kraamverzorgende bij jou wordt ingepland die de kookworkshop voor het MAMAdiner gevolgd heeft. De kraamverzorgende neemt de vrolijke MAMAdiner shopper, alle cadeautjes en waardebonnen persoonlijk voor je mee. En... natuurlijk de menukaart van jouw topkok!

Als je (eerste kwartaal 2012)  het MAMAdiner cadeau geeft en zelf gaat bereiden, ontvang je de shopper met waardebonnen, menukaart en uitgewerkte receptuur op je huisadres. Om zelf cadeau te geven. Ook kun je ervoor kiezen om het hele MAMAdiner pakket direct namens jou naar de nieuwe mama toe te laten sturen. Dit wijst zich allemaal vanzelf als je het MAMAdiner aanvraagt op de site van MAMAdiner.


Kan ik de waardebonnen die ik ontvang ook kado geven aan iemand anders?

Ja dat kan! De waardebonnen zijn niet persoonsgebonden. Zo kan je iemand anders een plezier doen en zo alle waardebonnen maximaal gebruiken! Want hoe leuk is het om bijvoorbeeld het armbandje van Jeh Jewels, wat je met 5 euro korting kunt bestellen en waarvan ook nog eens 5 euro extra naar Orange Babies gaat, aan een vriendin of aan je eigen moeder te geven!


Kan ik het MAMAdiner ook cadeau geven?

Dat kan! Het MAMAdiner cadeau geven is een super origineel kraamcadeau en je steunt tegelijkertijd Orange Babies!

Cadeau geven kan op 2 manieren:

  1. het MAMAdiner van kraamzorg cadeau geven.
  2. Het 'kook het zelf' MAMAdiner van Caspar Burgi cadeau geven en zelf bereiden voor een nieuwe mama.

Kan ik het MAMAdiner aanvragen bij een kraamzorgorganisatie waar ik niet ingeschreven sta voor kraamzorg?

Dat is in principe niet mogelijk omdat de kraamverzorgende het MAMAdiner bereidt als onderdeel van de kraamzorg. Als je nog nergens ingeschreven staat voor kraamzorg is het natuurlijk makkelijk en kun je je  inschrijven bij een kraamzorgorganisatie die het MAMAdiner levert. Als je al ergens anders ingeschreven staat kun je bespreken of het mogelijk is om over te stappen naar een kraamzorg organisatie die het MAMAdiner levert.


Wat gebeurt er als ik het MAMAdiner van kraamzorg zelf aangevraagd heb of cadeau krijg maar geen thuiskraamzorg krijg omdat ik bijvoorbeeld in het ziekenhuis mijn kraamtijd doorbreng?

Als je het MAMAdiner voor jezelf hebt aangevraagd, ontvang je factuur voor deelname aan het MAMAdiner aan het einde van je kraamtijd van je eigen kraamzorgorganisatie. Als je het MAMAdiner niet hebt ontvangen ontvang je uiteraard ook geen rekening.

Als je het MAMAdiner van kraamzorg van iemand cadeau krijgt , heeft de cadeaugever het MAMAdiner al betaald aan het MAMAdiner. Als de kraamzorgorganisatie aan het MAMAdiner doorgeeft dat je het MAMAdiner niet ontvangen hebt storten wij 22,50 terug aan de cadeaugever. Ook is het mogelijk om dan alsnog het 'kook het zelf' MAMAdiner pakket toegestuurd te krijgen. Dan ontvang je ook de vrolijke shopper en alle leuke waardebonnen.


Wat doe ik als mijn kraamzorgorganisatie het MAMAdiner niet levert?

In principe kan elke kraamzorgorganisatie het MAMAdiner aanbieden. Het MAMAdiner benadert dan speciaal voor deze kraamzorgorganisatie een eigen topkok om hun MAMAdiner samen te stellen.

Er komt best heel wat bij kijken voor een kraamzorgorganisatie om het MAMAdiner aan te bieden (kookworkshops, topkok benaderen, lanceringsdiner  etc). Het beste is om aan je kraamzorgorganisatie te vragen of ze het MAMAdiner ook gaan leveren. Hoe meer nieuwe mama's ernaar vragen hoe meer kraamzorgorganisaties het MAMAdiner gaan aanbieden, hoe meer zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika we kunnen helpen via Orange Babies.

Als je je gaat inschrijven voor kraamzorg is het handig om vooraf even te vragen of ze het MAMAdiner ook (gaan) leveren.


Is het MAMAdiner ook geschikt voor kleine kinderen?

Kleine kinderen kunnen prima mee eten. Het MAMAdiner bestaat uit 3 gangen (voor, hoofd, na) en een hoofdgerecht naar keuze (vis, vlees, vega) . Er is dus genoeg keuze!

Als je het MAMAdiner van kraamzorg ontvangt neemt je kraamverzorgende aan het begin van je kraamtijd de menukaart voor je mee. Met haar kun je overleggen welk gerecht van het MAMAdiner het beste past bij de smaak van jonge kinderen in het gezin. Uiteraard kan er voor de kinderen ook iets anders klaar gemaakt worden of mogen ze misschien pannenkoeken eten bij opa en oma.


Is het MAMAdiner ook geschikt voor vegetariërs?

Jazeker! Het voor- en nagerecht zijn vegetarisch. Voor het hoofdgerecht is er een keuze uit vlees, vis of vega. Het MAMAdiner besteedt veel aandacht aan vegetarische gerechten omdat Marieke Sprietsma , initiatiefneemster van het MAMAdiner zelf al 20 jaar geen vlees eet.


Bestaat het MAMAdiner altijd uit 3 gangen?

Alle topkoks hebben vijf gerechten samengesteld voor hun MAMAdiner. Een voorgerecht, een nagerecht en keuze uit drie hoofdgerechten (vis, vlees of vega). Je bepaalt zelf hoeveel gangen en gerechtjes je wilt eten. Alles kan, niets moet!

Als je kiest voor het MAMAdiner bereid door je eigen kraamverzorgende kun je met haar bespreken of ze 1, 2 of 3 gangen voor jou/jullie bereidt. De prijs van het MAMAdiner is exclusief ingredienten. Lekker makkelijk en flexibel dus!

Als je iemand verrast met het MAMAdiner en dit zelf voor de nieuwe mama gaat bereiden,bepaal je natuurlijk zelf  welke en hoeveel gerechten je klaar maakt.


Ontvang ik ook de receptuur van het MAMAdiner?

De receptuur van een heerlijk menu is natuurlijk  het geheim van de chef! Als je het MAMAdiner van kraamzorg zelf aanvraagt of cadeau geeft, dan bereidt de eigen kraamverzorgende het MAMAdiner  in je kraamweek. De kraamverzorgende heeft hiervoor een workshop gevolgd bij het MAMAdiner. De receptuur blijft het geheim van de kraamverzorgende :-)

Als je het 'kook het zelf'  MAMAdiner van Caspar Burgi cadeau geeft aan een nieuwe mama ontvang je ook de 'stap voor stap' uitgewerkte receptuur, omdat jij zelf de chef bent! . Inclusief een instructie DVD waarop Caspar laat zien hij je zijn MAMAdiner kunt bereiden.


Mag ik gasten uitnodigen voor het MAMAdiner en kost dat extra?

De recepten die de kraamverzorgende tijdens de kookworkshop geleerd heeft om te bereiden zijn gebaseerd op 4 personen. Je kunt dus gerust een paar gasten uitnodigen. Overleg dit altijd even met je kraamverzorgende zodat jullie hiermee rekening kunnen houden bij het in huis halen van de boodschappen. Je betaalt eenmalig 22,50 voor deelname aan het MAMAdiner. Ongeacht of je met 2 of met 4 personen het MAMAdiner beleeft. De boodschappen betaal je namelijk zelf.


Kan ik de shopper en waardebonnen ook los bestellen zonder dat ik het MAMAdiner wil eten?

Ja dat kan! De prijs voor het MAMAdiner is exclusief ingredienten. Als je het MAMAdiner van kraamzorg zelf  aanvraagt bij jouw kraamzorg organisatie kun je in het opmerkingenveld aangeven dat je alleen de shopper en de waardebonnen wilt ontvangen en dat er niet gekookt hoeft te worden. De kraamverzorgende neemt in je kraamweek de shopper en waardebonnen voor je mee.  Alhoewel we je natuurlijk van harte aanbevelen om je lekker te laten verwennen met de gerechten van het MAMAdiner!