Aanvragen

Bijdrage aan een gezonde en duurzame wereld

Het MAMAdiner is een initiatief van Marieke Sprietsma. Na 20 jaar werkervaring als manager in de gezondheidszorg en directeur interim management van FunktieMediair heb ik eind 2010 de stap gezet om mijn eigen onderneming te starten. Een onderneming waarmee ik ook graag een bescheiden bijdrage wil leveren aan een gezondere en duurzame wereld. Daarom wordt 25% van elk MAMAdiner gedoneerd aan Orange Babies. Daarmee kan Orange Babies  zwangere met hiv besmette moeders en hun baby's in Afrika steunen.

In het menu van de MAMAdiner's adviseren we om zoveel mogelijk eerlijke en biologische producten te gebruiken. Ook wordt er veel aandacht besteed aan vegetarische gerechten omdat ik zelf al  20 jaar geen vlees eet. Om ook daarmee een kleine bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.


Win Win win win

Het idee om nieuwe mama's te verwennen met een gezond en lekker diner in de kraamtijd is ontstaan in samenwerking met Kraamzorg Rotterdam. De kraamzorgorganisatie die begin 2011 als eerste het MAMAdiner ging aanbieden.  Mijn ambitie was om een bedrijf te realiseren waar alle betrokken partijen beter van worden. Zo is het idee geboren om de nieuwe mama's niet alleen te verwennen met een bijzonder diner, maar ook met allemaal handige waardebonnen en leuke cadeautjes van allerlei mooie bedrijven. Zodat je veel meer krijgt dan dat je betaalt! Ik ben best trots op het pallet aan waardebonnen en cadeautjes van de prachtige bedrijven die zich aan het MAMAdiner verbonden hebben!


 

Co-creatie

Allereerst ben ik de deelnemende topkoks enorm dankbaar voor hun steun aan en geloof in het MAMAdiner en Orange Babies. Het is echt geweldig dat zij allen belangeloos meedoen en heerlijke recepten samengesteld hebben!

Een andere ambitie van mij is om het MAMAdiner te creëren in co-creatie met andere ondernemers. Voor het ontwikkelen van een nieuw concept zoals het MAMAdiner zijn veel verschillende partijen nodig met allemaal hun eigen unieke expertise. Voor het ontwikkelen van het merk en de huisstijl, het bouwen van de website, het opstellen van contracten, het ontwikkelen en uitvoeren van de kooktrainingen voor de kraamverzorgenden, het maken van professionele foto’s van de topkoks, het realiseren van de huisstijl en alle middelen en niet te vergeten het organiseren van de PR rondom het MAMAdiner.

Voor al deze onderdelen heb ik gezocht naar professionals die geloven in de ambitie van het MAMAdiner. Alle partners van het MAMAdiner zetten zich kosteloos in en ontvangen slechts een klein percentage (10% van het deel wat Orange Babies ontvangt) van elk MAMAdiner voor hun bijdrage. Ik ben er heel trots op dat we met elkaar het MAMAdiner mogelijk maken!